Gemarmerde Red Velvet Cake

Gemarmerde Red Velvet Cake

Het eerste baksel voor het weekend is al weer klaar, een gemarmerde red velvet cake.

Ingrediënten:

  • 400 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 6 eieren
  • 400 gram suiker
  • 1 vanillesuiker
  • 350 ml olie
  • 240 melk
  • 1 volle el cacaopoeder, gezeefd
  • rode kleurstof
  • zout

Glazuur:

  • poedersuiker
  • snufje vanillesuiker
  • een paar lepels melk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Zeef de bloem, bakpoeder en een snufje zout, zet apart. Klop de eieren met 400 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker heel luchtig (10 minuten). Voeg de olie toe in een straaltje. Meet ondertussen 240 ml melk af. Zet de mixer op de laagste stand en roer om en om de bloem en de melk erdoor. Doe 2/3 van het mengsel in een andere kom en klop door het resterende beslag een volle eetlepel gezeefde cacaopoeder en een beetje rode kleurstof.

Vet een tulbandvorm in en bestrooi met wat paneermeel. Voeg eerst het witte beslag toe, laat hier wat lepels rood beslag over lopen, dan weer wit, etc. tot de vorm ruim 2/3 gevuld is. Bak de cake 65 minuten. Test met een prikker of hij gaar is. Laat 5 minuten in de vorm koelen. Stort de cake op een rooster en laat volledig afkoelen. Voor het glazuur meng je een royale soepkom poedersuiker met een snufje vanillesuiker en een paar lepels melk.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie