Gepofte aardappel uit de magnetron

Gepofte aardappel uit de magnetron

Een lekker recept voor gepofte aardappel uit de magnetron met o.a. Griekse yoghurt.

Ingrediënten:

  • 4 dikke aardappelen
  • 2 eetlepels bieslook
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels gemalen kaas
  • 1/4 van een rode paprika, zeer fijngesneden
  • 1.5 eetlepel gemalen kaas voor garnering
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Boen je aardappelen zuiver onder water. Leg ze in een ruime pan onder water en laat garen voor 40 minuten indien ze dik zijn. Je kan ze inprikken met een satéprikker om het te testen. Snijd dan een hoedje af van de aardappels en hol ze uit.

Prak wat je uitgeholt hebt fijn. Meng dit met bieslook, yoghurt, peper, zout, gemalen kaas en de gestoofde paprika blokjes. Vul de aardappelen en bestrooi met gemalen kaas. Doe het in een magnetron om op te warmen en laat dan even de kaas gratineren. Dit kan je op voorhand klaar maken.

De koteletjes heb ik laten marineren in een gewone marinade van sambal, olie, paprikapoeder, peper, zout en knoflook. De dressing van de salade bestaat uit: 1 mespunt mierikswortelspasta, olie, room, mayo, peper en zout. Wel voorzichtig met de mierikswortel zijn, het is vrij pittig. Je kan beter een beetje bij beetje erbij doen, dan teveel erin hebben.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie