Gepofte zoete aardappel met couscous

Gepofte zoete aardappel met couscous

Kumpir, maar dan met gepofte zoete aardappel. Je kan de aardappel natuurlijk vullen met alles wat je wilt.

Ingrediënten:

  • Grote (zoete) aardappel(s)
  • Beetje boter
  • Geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Augurken, in stukjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • Couscous, gekookt/gestoomd
  • Tonijn (in tomatensaus of zonder)
  • Schep yoghurt
  • Peterselie, fijngehakt
  • Ketchup en/of Andalousesaus

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen eerst in water tot ze bijna gaar zijn. Haal ze uit de pan en doe ze op een stuk aluminiumfolie. Prik er met een vork wat gaatjes in. Vouw de folie dicht en prik daar ook weer wat gaatjes in. Doe ze dat voor ongeveer 20 minuten in de oven. Als je de aardappels eruit haalt, zijn deze nog super heet. Snij de aardappel nu door midden en prak de aardappel. Doe er wat roomboter, zout, peper en geraspte kaas bij en meng dit met elkaar. Vervolgens vul je de aardappel met wat tonijn en de groentes die je klaar hebt liggen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie