Geroosterd vlees met marka

Geroosterd vlees met marka

Recept voor geroosterd vlees met marka (saus).

Ingrediënten:

  • Lamsbouten/extra lossen stukken vlees
  • Marokkaanse kruiden (Kurkuma/paprikapoeder/gemberpoeder etc.)
  • Karbonade kruiden (Verstegen)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bouillonblokje
  • Koriander
  • Boter
  • Uien
  • Peper

Garnering:

  • Tutti frutti
  • Ananas
  • Olijven
  • Noten (bv. gebakken amandelen en pecannoten)

Bereidingswijze:

Ik heb de lamsbouten en extra losse stukken vlees gekruid met Marokkaanse kruiden, peper en 1 bouillonblokje. Doe dit in een pan met wat olie. Snijd een paar uitjes en koriander fijn en doe het erbij. Doe er vervolgens 2 losse hele uien en een bosje koriander erbij voor de smaak. Later haal je die er weer uit. Doe dan de laurierbladeren en een beetje water erbij.

Als het vlees gaar is leg je het op een ovenschaal. Bestrijk het vlees met boter en karbonade kruiden. Grill dit kort en laat de saus inkoken tot de juiste dikte. Verder heb ik de ananas schijven goed laten uitgelekt en gebakken in een klontje boter tot ze lekker bruin zijn. Serveer het vlees met de marka op een bord en gebruik de Tutti frutti, ananas, olijven en noten voor de afwerking.


1 reactie

  1. Yojo geplaatst op juli 11, 2017 Beantwoorden
    Er staat achter Marokkaanse kruiden een aantal benoemd en etc. Maar ik als geen Marokkaanse, heb geen idee wat etc. is. Ras elhanoud? Kan ik dat dan beter gebruiken?zo ja, welke want je hebt een zoete variant en ongezoete

Geef een reactie