Geroosterde paprika’s met tomaat

Geroosterde paprika’s met tomaat

Gegrilde en ontvelde paprika’s met tomaten in olijfolie. Toen mijn man nog leefde aten we deze vaak. Ik had het nu al lang niet meer gemaakt, terwijl het zo simpel, gezond en o zo lekker is. Je eet het met stukjes brood. Ik ben er echt helemaal gek op.

Je kunt ook een paar ontvelde en in stukjes gesneden verse tomaat gebruiken, maar ik vind die uit blik net iets meer smaak afgeven.

Ingrediënten:

  • 2.5 kilo gemengde grote paprika’s
  • 1 blikje tomatenstukjes (of verse tomaat)
  • 1 kopje olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze:

Blaker de paprika’s snel zwart op de BBQ of onder een grill. Stop ze in een grote plastics zak, knoop het dicht en laat het afkoelen in de zak. Haal het vel eraf en snijd in grove stukken. Verwarm een kopje olijfolie in een pan en voeg hier een blikje tomatenstukjes aan toe. Roer door en laat 5 minuutjes pruttelen. Roer de geroosterde paprika’s erdoor en een flinke snuf zout. Laat nog 10 minuutjes pruttelen en klaar. Je kunt het kant-en-klare mengsel goed invriezen als je teveel hebt.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie