Gestoomde iwzan met karnemelk

Gestoomde iwzan met karnemelk

Zo dames, gister dus iwzan/tchicha laten stomen. Heerlijk met karnemelk, ik ben daar echt gek op en zeker met het warme weer! Hieronder een recept van gestoomde iwzan met karnemelk, met voorbereidingsfoto’s.

Ingrediënten:

  • iwzan/tchicha/gerstgris
  • karnemelk

Extra benodigdheden:

  • stoompan

Bereidingswijze:

Giet de gerstgries in een kom, doe er warm water bij en laat even staan tot ze wat dikker worden. Spoel ze dan met water om en telkens opnieuw doen tot het water bijna helder wordt. Giet het water weg.

tchicha-

Pak een stoompan, giet kokend water in de onderste gedeelte. Doe de gerstgries in de bovenste gedeelte en laat rustig stomen tot ze echt goed zacht zijn. Meng voorzichtig met een lepel zodat de onderste laag naar boven komt en alles gelijkmatig gestoomd wordt.

tchica

Als het goed zacht is, even laten afkoelen. Doe het dan in een kom en giet er karnemelk bij. Laat in de koelkast koud worden.

Genieten maar!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie