Gevlochten aardappelbroodjes

Gevlochten aardappelbroodjes

Deze heerlijke aardappelbroodjes blijven mijn favoriet. Super zacht en erg lekker, ik heb ze gemaakt voor bij de koffie! Ik gebruik voor deze broodjes een theeglas met oortje met een inhoud van 200ml.

De broodjes zijn zoet. De combinatie klinkt misschien een beetje raar, maar je proeft de smaak van de aardappelen niet echt duidelijk terug in de broodjes. De broodjes blijven zeker een paar dagen zacht. Het is het proberen waard!

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1 glas olie
  • 1 glas suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 glas lauwwarme melk (houdt extra melk om mee te kneden)
  • 5 kleine aardappels
  • 1.5 etl gist
  • 1 zakje bakpoeder
  • 800 gr meel

Bereidingswijze:

Kook de aardappels gaar en pureer ze. Mix in een blender de eieren, suiker, olie, aardappelpuree, melk en gist tot een glad mengsel. Giet het beslag daarna in een ruime kom en voeg daar de bakpoeder aan toe. Zeef de meel en voeg deze beetje bij beetje toe tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Kneed het deeg met je vuisten voor zeker 10 minuten. Laat het ongeveer 1 uur rijzen.

Bedek je ovenplaten met bakpapier. Vet je handen met een beetje olie en vorm mooie rondjes van het deeg. Bekijk hier een foto voor het vouwen van de broodjes. Leg ze met ruime afstand van elkaar op de bakplaten. Laat ze hier ook nog een uur rijzen.

Verwarm je oven voor op 175 graden. Bestrijk je broodjes met eigeel en plak wat amandelschaafsel op je broodjes. Bak ze in 15-20 minuten mooi gaar en bruin. Besmeer ze met abrikozenjam. Bsahtkoem!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie