Gevulde aardappel met Hollandse garnalen

Gevulde aardappel met Hollandse garnalen

Gevulde aardappel met Hollandse garnalen. Diverse vullingen zijn mogelijk, wees creatief ;)

Ingrediënten:

  • 4 aardappelen
  • 1 paprika, in blokjes
  • halve courgette, in blokjes
  • 1 bakje Hollandse garnalen
  • handvol olijven, in ringen
  • mayonaise
  • geraspte kaas
  • zout
  • peper
  • gedroogde bieslook

Bereidingswijze:

Was je aardappelen goed schoon en snij ze door de helft, doe ze in een pannetje met een snufje zout en kook ze gaar.

285096_247225841965792_1751177_n

254706_247225905299119_8328703_n

Zodra ze gekookt zijn, laat ze ff afkoelen en ga dan met een lepel de aardappel uithollen, doe dit voorzichtig zodat de buitenkant heel blijft. Zoals ik altijd zeg: geduld is een schone zaak!

251586_247225875299122_1168801_n

Als je de aardappel aan het uithollen bent doe het dan in een aparte bak. Doe hier bij de olijven, de gebakken groenten en de Hollandse garnalen met bieslook. Doe naar smaak wat peper en zout en doe de mayonaise erbij… meng het goed door elkaar.

185560_247225958632447_7639477_n

Vul de aardappels weer met dit mengsel dit kan je met een lepel doen of gewoon met je handen omdat de de buitenkant van de aardappel al zeer kwetsbaar is.

283164_247225991965777_799941_n
Doe er wat geraspte kaas over en als je wil wat Italiaanse kruiden en zet ze in een voorverwarmde oven van 180/200 graden voor ongeveer 10 min tot de kaas is gesmolten.

Extra tips:

  • Het kan zijn dat je vulling overhoudt, dat kan je er gewoon bij serveren zoals ik heb gedaan.
  • Je kan van de gevulde aardappel ook een koude gerecht van maken door het in de koeling zetten, dus dan heb je een soort van aardappel salade…

205856_247226025299107_4368655_n

Lekker met augurken, rode ui en mais in de vulling. Eet smakelijk! Besa7a!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie