Gevulde aubergines in sausje

Gevulde aubergines in sausje

Gevulde aubergines in een groentensausje. Voor een dieet recept kun je de gemalen kaas weglaten.

Ingrediënten:

  • 1 aubergine, halveren
  • 1/2 courgette, klein gesneden
  • 1 rode uitje, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blik tomaten stukjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 tomaat, ontveld en ontzaad
  • 150 gr gehakt
  • 1 witte ui, fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 1 runderbouillonblokje
  • Peterselie en koriander
  • Beetje gemalen kaas

Bereidingswijze:

Haal het vruchtvlees van de gehalveerde aubergines eruit en snijd het in kleine stukjes. Meng je gehakt met het fijngesneden tomaatje, peterselie, koriander, rode ui, peper en zout. Rul dit kort in een pannetje. Doe dan 2 koffielepels boter in een ander pannetje en laat het even smelten.

Laat de witte ui erin garen en doe dan al de rest van de groenten en kruiden erbij. Voeg ook een klein glas water eraan toe en laat het koken. Doe het gehakt en een beetje van het sausje in de gehalveerde aubergines. Doe de rest van het sausje in een ovenschotel (niet veel groter dan de aubergines) en leg de aubergines erin.

Bestrooi met kaas en zet dit in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 45 minuten. Houd het wel in de gaten, er kan nog een beetje water aan toe gevoegd moeten worden als het droogjes is.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie