Gevulde broodjes met kip

Gevulde broodjes met kip

Recept voor Marokkaans gevulde broodjes met kip. We hebben er een stuk of 26 uitgekregen, maar je kan de ingrediënten ook halveren!

Ingrediënten voor het deeg:

  • 1 kg bloem
  • Beetje zout
  • Ongeveer 600 ml water

Vulling:

  • Een hele kip of kipfilet
  • 3 uien
  • Koriander, fijngesneden
  • Paprika, in blokjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • Zout
  • Kipkruiden
  • Ras el hanout
  • Kurkuma
  • Scheutje olie

Bereidingswijze:

Meng de kip met 2 uien (in reepjes), koriander en kruiden. Bak de kip op een laag vuurtje in een scheutje olie. Voeg daarna een beetje water toe. Laat dit koken en maak ondertussen het deeg door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Kneed het tot een soepel deeg en maak er bolletjes van. Laat ze een half uurtje rusten.

Snijd een ui en de paprika in stukjes. Bak het in een pan met olie en breng het op smaak met zout, ras el hanout en kurkuma. Laat de kip even afkoelen (haal het uit de pan) en doe daarna het paprika-mengsel in de pan waar de kip inzat.

Snijd de kip in stukjes en voeg de kip (zonder bot) aan het paprika-mengsel. Voeg wat gesneden koriander aan toe en meng alles goed door elkaar. Maak een bolletje plat en leg wat kip-vulling erop. Vouw het balletje dicht en werk zo alles af. Bak het in een pan aan beide kanten met anti-aanbaklaag gaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie