Gevulde loempiavellen met kip

Gevulde loempiavellen met kip

Gevulde loempiavellen met kip en groenten. Je kunt ook een zak met groenten gebruiken.

Ingredienten:

  • Loempiavellen
  • Glasvermicelli of mihoen
  • Kipfilet
  • Paprika
  • Champignons
  • Taugé
  • Koriander en peterselie
  • Zout en peper
  • Kipkruiden
  • Gemberpoeder
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Kerriepoeder
  • Kurkuma
  • Ui

Extra:

  • 200 ml yoghurt
  • 100 ml (olijf)olie
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in stukjes en marineer deze met de kipkruiden en wat olie. Laat even staan. Neem een wok en doe daar wat olie in. Voeg de kip toe en bak deze licht goudbruin aan. Snipper de ui en doe het bij de kip. Voeg vervolgens de paprika toe en bak het geheel even aan.

Voeg als laatste de champignons en taugé toe. Doe er nu ook de kruiden bij (naar smaak) en de koriander en peterselie. Ondertussen bereid je de vermicelli/mihoen volgens gebruiksaanwijzing.

Als de vulling gaar is, zet je het vuur uit en meng je er de vermicelli/mihoen doorheen. Proef of het op smaak is en voeg eventueel extra kruiden toe. Laat het mengsel afkoelen.

Meng alle ingrediënten voor het insmeren van de bladeren. Neem dan een loempiavel, bestrijk deze aan beide kanten royaal met het mengsel en leg in het midden van het vel een flinke eetlepel van de vulling. Sla nu de rechterkant van het vel over het mengsel heen en vouw er de linkerkant overheen.

Je hebt nu een rechthoek. Neem dan het onderste deel en vouw deze over de vulling omhoog. Nu blijft er alleen nog de bovenste flap over en die vouw je over de achterkant van het pakketje. Klinkt vaag nu, maar als je het doet dan begrijp je het hopelijk wel!.

Bak ze vervolgens in een droge pan af!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie