Gevulde pannenkoeken met gehakt en groente

Gevulde pannenkoeken met gehakt en groente

Gevulde pannenkoeken met gehakt en een tomatensausje op de top. Velen weten dat ik een tweelingzusje heb en dat we best verschillend zijn. Maar oh oh wat kan zij lekker koken en vooral Marokkaanse gerechten is zij super goed in! Beter dan mij, ik bedoel laten we eerlijk zijn.

Nou, vandaag heb ik zelf de gevulde pannenkoeken gemaakt. Hieronder vind je het complete recept en de voorbereidingsfoto´s.

Vulling:

  • 350 gr (kalfs)gehakt
  • 250 gr wortels, in blokjes
  • 250 gr sperziebonen, in kleine stukjes
  • 1 grote ui, in blokjes
  • 1 paprika, in blokjes (rood of groen)
  • Half bosje koriander, fijngesneden (kan minder)
  • 1 klein blikje tomatenpuree

Kruiden op gevoel strooien:

  • Zout en peper
  • Gember
  • Zout
  • Saffraan (optioneel)

Topping sausje:

  • Tomato frito (basis tomatensaus voor sauzen)
  • 2 teentjes knoflook, geraspt (knoflookpoeder kan ook)
  • Koriander, fijngesneden
  • Zout en peper
  • Scheutje olie

Extra:

  • Pannenkoeken (kant-en-klare mix of gebruik een eigen recept)
  • Geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

Kook de sperziebonen en wortels gaar met een snufje zout. Rul het gehakt met de ui en de paprika gaar zonder olie in een diepe pan. Zodra dat begint gaar te worden doe je van alle kruiden er een beetje bij. Op gevoel een beetje strooien.

Doe daarna het blikje tomatenpuree erbij en de fijn gesneden koriander. Meng goed samen tot de tomaten puree is opgelost in het gehaktmengsel. Doe nu de gekookte sperziebonen en wortels erbij en meng het goed samen en laat het voor 2 minuten nog even bakken.

gevuldepannenkoekengehakt
Vul je pannenkoeken met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal of ovenplaat met bakpapier.

Maak je sausje voor op de pannenkoeken. Doe wat tomatensaus in een pannetje en doe daar de geraspte knoflook, fijngesneden koriander met een scheutje olie en wat peper en zout. Laat het samen even goed pruttelen op een middelmatig vuurtje.

gevulde-pannenkoeken-met-gehakt-en-groente

Smeer op elke pannenkoek wat van het tomatensausje en als je wil strooi je daarna wat geraspte kaas eroverheen. Doe ze voor ongeveer 10 á 15 minuten in de oven op 200 graden tot de kaas is gesmolten. Mocht je geen kaas gebruiken, dan alsnog even kort in de oven stoppen.

Eet smakelijk, besa7a!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie