Gevulde paprika met aardappel en salami

Gevulde paprika met aardappel en salami

Gevulde paprika met een rijke aardappel vulling. Ik ben gek op aardappelgerechten, maar zet mij alsjeblieft geen saai gekookte aardappelen voor. Deze manier van aardappel eten is alles behalve saai :)

Ingrediënten:

  • Paprika’s (reken 2 halve paprika’s per persoon)
  • Aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 bakje bieslook, fijngesneden
  • 2 eetlepels mosterd
  • 100 gram zure room
  • 7 plakken salami, fijngesneden
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Geraspte kaas 48+
  • Olijfolie

Bereidingswijze: 

Halveer de paprika’s en spoel de binnenkant schoon. Leg de paprika’s alvast op een ovenschaal. Kook de aardappel tot ze zacht zijn. Giet de aardappelen af. Ze mogen nu weer terug de pan in. Stamp de aardappelen fijn. Pak een wokpan en verhit een scheut olijfolie. Bak de fijngesneden salami net aan krokant.

Voeg nu de aardappelpuree toe aan de wokpan. De zure room, mosterd, bieslook, zeezout en peper mag nu ook toegevoegd worden. Schep goed om. Schep deze vulling nu in de paprika’s. Bestrooi de gevulde paprika’s royaal met de geraspte kaas.

Ze mogen nu 10 minuten de oven in op 220 graden. Smullen gegarandeerd! ;)


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie