Gozleme met fetakaas en spinazie

Gozleme met fetakaas en spinazie

Gozleme met fetakaas en spinazie. Persoonlijk gebruik ik een elektrische pizzapan om ze erin te bakken, dat vind ik makkelijker. Je kan ook voor een msemen plaat gaan. Lekker met een salade!

Ingrediënten:

  • 1 kilo meel
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 1/2 lepel zout
  • 500 á 600 ml lauw water
  • 1 theelepel suiker

Vulling:

  • Verse spinazie
  • 2 uien
  • Zout en peper
  • Sambal
  • Fetakaas

Extra:

  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Meng de ingrediënten samen en kneed het geheel goed samen. Laat dit ongeveer een kwartier rijzen. In de tussentijd kun je de spinazie en uien in kleine stukjes snijden (dit hoefje niet te bakken) en mengen met een klein beetje peper, zout en wat sambal. Hiermee ga je later de gozleme mee vullen.

Na het rijzen maak je er soortgelijke bolletjes van en leg je ze op een plaat neer. Rol het deeg uit tot een grote lap, bestrijk dan wat olie op je lap en bestrooi elke keer bloem op de aanrecht en op het deeg. Rol deze heel erg dun uit en in een grote lap. Vul de gozleme nu met de spinazie-mengsel en wat fetakaas.

Dompel je kwast in wat olie en besmeer dan zijkanten en de onderkant heel lichtjes met olie. Druk het dan aan de zijkanten dicht. Leg het vervolgens in de pizzapan en zo ga je door. Tijdens het bakken kun je wat olie met een kwast aan allebei de kanten aanbrengen. Bak ze tot ze lekker bruin zijn aan beide kanten, net zoals bij de msemen.

Groetjes,
Koezina Sisi


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie