Griesmeelcake met cocos

Griesmeelcake met cocos

Recept voor een makkelijke griesmeelcake met cocos. Voor deze cake wordt er een glas met oortje van 250 ml gebruikt.

Ingrediënten voor de cake:

  • 4 eieren
  • 1 glas olie
  • 1 glas suiker
  • 1 glas yoghurt
  • 1 glas cocos
  • 1 glas griesmeel (grof)
  • 1 glas bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

Extra:

  • 1 volle eetlepel abrikozenjam
  • Geraspte kokos om te versieren

Bereidingswijze:

1) Zeef de bloem en bakpoeder in een kom.
2) Pak een tweede kom en doe daar de overige ingrediënten in. Meng het goed met elkaar.
3) Voeg nu de bloem en bakpoeder toe, en meng dit weer.
4) Giet het in een ronde vorm van 29 cm doorsnede. Ik doe altijd een bakpapiertje op de bodem.
5) Bak de cake in een voorverwarmde oven van 150 graden voor ongeveer 30 minuten of tot hij mooi van kleur is.
6) Smeer het in met abrikozenjam en bestrooi het met cocos.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie