Griesmeelpudding met gewelde vruchten

Griesmeelpudding met gewelde vruchten

Ingrediënten:

  • 50 g gepelde amandelen, grofgehakt en handje hele amandelen ter garnering
  • 500 ml halfvolle melk
  • 50 g griesmeel
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 200 g gedroogd fruit, tuti fruti
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze:

Amandelen in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren en laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk aan de kook brengen. Griesmeel en suiker in melk strooien, al roerend aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken, blijven roeren. Gehakte amandelen door griesmeel scheppen. Puddingvorm met koud water omspoelen, griesmeel in vorm gieten en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven.

Het gedroogde fruit met sinaasappelsap en kaneel aan de kook brengen en in 10 min. laten inkoken. Pudding geheel keren op mooi groot bord. Sinaasappelsaus met pruimen erbij serveren. En de hele geroosterde amandelen erover heen verdelen. Je kunt de griesmeelpudding nog extra garneren met een beetje kaneelpoeder


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie