Groente risotto met gegrilde zalm

Groente risotto met gegrilde zalm

Vandaag was het romige groente risotto met gegrilde zalm. Heerlijk!

Ingrediënten:

  • 2 preien
  • 1 ui
  • 1 bakje shiitake
  • champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokjes opgelost in ruim 1 liter gekookt water
  • boter
  • risottorijst
  • Parmezaanse kaas
  • zalm
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Doe een ruime hoeveelheid boter in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de rijst toe en zorg ervoor dat elke korrel omhuld is met boter. Snijd de prei in stukken en doe erbij. Voeg dan een soeplepel of twee van de bouillon toe en laat het op een laag vuur het vocht opnemen. Voeg nu ook de verschillende champignons toe. Blijf in delen de bouillon toevoegen tot je ziet dat de rijst gaar is en er een smeuïge saus is ontstaan. Breng extra op smaak met wat peper en zout (eerst proeven aangezien de bouillon ook al zout bevat). Voeg als laatste weer wat boter toe, schep op en zet dan het vuur even daarna uit. Strooi er Parmezaanse kaas overheen en smullen maar!

Dep de zalmmoten droog en besmeer ze met olie. Strooi er peper en zout op aan beide zijden en grill ze in een droge grillpan om middelhoog vuur voor ongeveer 3 min aan elke zijde (als je grote/dikke moten hebt dan wat langer).


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie