Groenteburger van kikkererwten en maïs

Groenteburger van kikkererwten en maïs

Recept voor groenteburger van kikkererwten en maïs. Lekker met een soepje!

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (niet pellen)
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 klein blikje Bonduelle Mexico melange maïs
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 2 lenteuitjes, fijngesneden
  • 1 tl komijn
  • 2 tl kerrie
  • Zout en zwarte peper
  • 2 eieren
  • Paneermeel (gekruid)

Bereidingswijze:

Mix de kikkererwten samen met een blikje mais en mexicana melange in een mixer. Meng het mengsel samen met de lenteuitjes en paprika. Breng op smaak met peper, zout en kerrie. Roer er tenslotte 2 eetlepels paneermeel door. Maak platte ronde schijven van dit mengsel. Wentel deze door het paneermeel, dan door het losgeklopte ei en tot slot weer door het paneermeel. Laat ze in de koelkast liggen tot gebruik. Frituur goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Besaha!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie