Gyoza met kip (Japanse dumplings)

Gyoza met kip (Japanse dumplings)

Vandaag hapjesdag: homemade Gyoza met kip, Vietnamese spring rolls & crunchy garnalen! Genieten!

Ingrediënten voor ongeveer 30 stuks:

  • 1 pakje dumpling vellen (verkrijgbaar bij de toko)
  • 300 gram kipgehakt
  • Stukje prei, in hele kleine stukjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ei, geklutst
  • 200 ml water
  • Scheutje olie

Bereidingswijze:

Meng het kipgehakt met de prei, zout en peper. Neem een velletje dumpling en voeg wat kipgehakt toe, smeer wat eimengsel aan de randjes en vouw het goed dicht.

japanse-gyozas

Als alle gyoza’s zijn gevouwen bak je ze bruin in wat olie. Daarna voeg je het water toe en laat je het op zacht vuur 10 minuten stoom garen.

japanse-gyoza-dumplings

Vergeet niet de deksel op de pan te doen. Na ongeveer 10 minuten zijn je gyoza’s klaar. Serveer met wat sojasaus en geniet!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie