Amandelcake

Amandelcake

Dit amandelcake recept kwam ik een tijdje geleden tegen op een kookforum, en moet zeggen dat ik super verrast ben. De cake was lekker en luchtig. Zelf heb ik er geen honing overheen gegoten.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • Schil van 1 citroen
  • 1 theelepel kaneel
  • 180 gr amandelmeel
  • 4+4 eetl suiker
  • Snufje zout
  • Amandelen om te garneren
  • 2 eetl honing
  • Boter om te vetten

Materialen:

  • Lage taart of quichevorm
  • Mixer

Bereiding:
Verwarm de oven op 190 graden. Splits de eieren nauwkeurig en klop het eiwit met 4 eetlepels suiker met een mixer stijf. Het schuim moet helemaal stijf zijn en er moeten zachte pieken ontstaan. Mix daarna in een andere kom de eidooiers, citroenschil, kaneel en 4 eetlepels suiker met een mixer romig. Spatel het amandelmeel er door tot er een stevige massa ontstaat.

zachte amandelcake

Meng beetje bij beetje het eiwit door het beslag. In het begin gaat het misschien een beetje moeizaam, maar als alles er doorheen gespateld is ontstaat er een redelijk vloeibaar beslag. Vet een taart of quichevorm in met een beetje boter en giet het beslag er in. Zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven. Het beslag komt nog iets omhoog, maar niet veel. Laat de cake daarna (een beetje) afkoelen en schenk er honing over en garneer met amandelen.

Succes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie