Hachee met aardappelen en rode kool

Hachee met aardappelen en rode kool

Voor alles een eerste keer. Hacheeeeee!!!!!! Met aardappelen, rode kool en appelmoes. Echt zoo lekker. Die komt hier vaker op het menu. Dit soort gerechten maak ik meestal op de zondagavond en maak ik het maandag af.

Ingrediënten Hachee van Aicha (4 personen):

  • 750 gram runderriblap (of ander rundvlees dat geschikt is om te stoven), in blokjes
  • 5 uien, in halve ringen
  • 25 gram boter + beetje Croma
  • 2 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 jeneverbessen
  • 5 kruidnagels
  • 500 milliliter bouillon (bouillonblokje)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:
Haal het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Snij het vlees in blokjes. Verhit 25 gram boter en croma in een braadpan. Zet de pan op het kleinste pitje. Doe het vlees en de bloem in een groot plastic zakje (pedaalemmerzak). Zorg dat er op het vlees een dun laagje bloem zit. Bak het vlees op laag vuur. Het duurt even voordat het helemaal aangebakken is, maar voor het eindresultaat is dat beter dan snel bakken. Doe de uien erbij. Bak de uien mee totdat ze glazig zijn. Vaak roeren. Laat nog een minuut of 3 meebakken, nog steeds op laag vuur.

Het kleeft en misschien ben je bang voor klontjes, maar dat hoeft niet. Gewoon doorgaan. Voeg dan de warme (maar niet kokende!) bouillon en de azijn toe. Roer. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagelen en appelstroop toe. Roer dit goed door en dan de sojasaus. Laat het vlees nu 3 uur op een zo zacht mogelijk vuurtje staan. (Ik heb 2 uur zondagavond gedaan en 1 uur op de maandag). Om de saus te binden heb ik twee plakjes ontbijtkoek verkruimeld en toegevoegd.

Gegeten met aardappelen en rode kool en appelmoes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie