Harcha koekjes

Harcha koekjes

Lievelings koekjes zo op een zondagochtend: Harcha koekjes. Deze zijn dus gemaakt met griesmeel.

Ingrediënten:

  • 2 kommetjes fijne smida (griesmeel)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theel suiker
  • Snufje zout
  • 100 ml zonnebloemolie of olijfolie (ik vind zonnebloemolie lekkerder in harcha)
  • Lauw water
  • 1 eitje

Bereidingswijze:

Doe de smida in een diepe kom en voeg er een zakje vanillesuiker, suiker en zout aan toe. Roer dit door elkaar met je hand. Voeg dan het eitje toe en de olie. Dit ga je goed mengen tot een zanderig geheel, blijven kneden voor zeker 3 á 4 minuten. Dan voeg je er beetje bij beetje lauw water aan toe tot je een goed samenhangend deeg hebt.

Je moet er een beetje een stevige bal van maken. Daarna doe je een beetje smida op het aanrecht en leg je het deeg erop. Maak er een rondje van, draai het om, en strooi er weer wat smida erop. Vorm een goed rondje (niet te dik, maar ook niet te plat) en snijd daarna met een mes of pizzasnijder er figuurtjes uit. Bakken in hete zonnebloemolie.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie