Harcha pancakes

Harcha pancakes

Vanmorgen heerlijke (volgens man en kids) harcha pancakes gemaakt. Ik ben zelf aan het lijnen, dus heb ze niet zelf kunnen proeven. Maar het is voor herhaling vatbaar volgens mijn huisgenootjes. Je kunt ook alleen fijne griesmeel/smida gebruiken. Ik had niet voldoende in huis, daarom heb ik het gemengd.

Ik heb het recept van Choumicha een beetje gevolgd. Ik weet niet van hoeveel zij exact alles heeft gebruikt, ik heb ongeveer het volgende gebruikt…

Ingrediënten:

  • 300 gram fijne griesmeel/smida
  • 300 gram grove griesmeel/smida
  • Ongeveer 700 ml warme melk
  • 1 dessertlepel droge gist
  • 2 dessertlepels bakpoeder
  • Flinke scheut olie
  • Ongeveer 50 gram gesmolten boter
  • Snufje zout
  • 2 á 3 eetlepels suiker
  • Beetje vanille-aroma

Bereidingswijze:

Meng eerst alle droge ingrediënten met elkaar en voeg de daarna de rest toe. Voeg de melk een beetje bij beetje toe tot je de juiste dikte hebt. Ik heb dit mengsel hooguit 5 minuten laten staan. Bak de harsha pannenkoeken in een pan met anti-aanbaklaag aan beide kanten gaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie