Harira (Marokkaanse ramadansoep)

Harira (Marokkaanse ramadansoep)

De ramadan staat weer voor de deur en voor Marokkanen geen ramadan zonder harira! De tomatensoep met kikkererwten bevat allerlei belangrijke stoffen die nodig zijn voor je lichaam na een dag vasten. Ik maak hem ook elk jaar en wissel dan wel af met andere soepen, maar de harira blijft favoriet. Het recept dat ik gebruik heb ik van Mirjam en bevat geen zakjes tomatensoep zoals sommige anderen gebruiken. Persoonlijk vind ik dat het lekkerst! Anders vind ik het net tomatensoep met kikkererwten. Maar ieder zijn eigen voorkeur, dus maak het vooral zoals jij het wilt.

Buiten de ramadan kun je de soep uiteraard ook eten hoor, lekker met een hapje erbij of voor de lunch. Als voorgerecht kan ook, maar de soep is best vullend dus eet daarna niet te zwaar. Met de video maak je de soep nu ook gemakkelijk zelf!

Ingrediënten voor 6 kommen soep:

  • 5 tomaten, ontveld
  • 1 grote ui
  • Klein bosje bladselderij
  • Paar takjes peterselie en koriander
  • 1 el ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel, te koop bij Marokkaanse winkels)
  • 1 tl gember
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl zout (kan later eventueel meer bij)
  • 1,5 tl zwarte peper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 gr lams of kalfsvlees, in blokjes
  • 1 kommetje kikkererwten, geweekt
  • Vermicelli (hoeveelheid naar keuze)
  • 2 el bloem

Bereiding:
Bak de vleesblokjes in wat olie aan. Maal in een blender de tomaten en ui met de peterselie en selderij fijn. Voeg dit aan het vlees toe, doe de kruiden erbij en bak mee. Vul de blender met 1 liter water en voeg dit toe (last restjes tomaat en ui gewoon zitten en giet mee in de pan). Doe nog een halve liter water erbij. Breng aan de kook en laat dit 1 tot 1.5 uur koken op laag vuur. Doe dan de tomatenpuree erbij en voeg ook de kikkererwten toe. Aan de kook brengen en nog een half uurtje laten koken.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie