Hokkaido pompoen pasta

Hokkaido pompoen pasta

Voor ons was het vandaag Hokkaido pompoen pasta, voor herhaling vatbaar melde me ventje. Je kan ook butterscotch pompoen gebruiken, Hokkaido hoef je niet te schillen, de Butterscotch wel.

Dit heb je nodig:

  • 1/2 of 1/4 pompoen
  • fetakaas
  • Italiaanse kruiden
  • 1 kip- en 1 groente blokje
  • 1 brikje kookroom
  • pasta
  • Gran Padano
  • boter en olijfolie
  • eventueel wat zwarte peper

Bereidingswijze:

Snij de pompoen in blokjes van 1 cm. Doe wat boter en wat olijfolie in een pan en laat zeer warm worden. Bak daar je pompoenstukjes bruin aan voor 5 min. Haal de pompoen uit de pan, maar laat het vet in de pan. Hierbij voeg je een groenten bouillonblokje en een kippenblokje samen met een brikje kookroom en een eetlepel Italiaanse kruiden toe. Laat dit inkoken zodat de blokjes oplossen tot de helft van de saus.

Neem een stuk fetakaas en verbrokkel het. Je neemt zoveel kaas als je wil, ik heb een half pakje gedaan, als de feta overheerst is ook niet lekker. Kook je pasta al dente, meng je pompoen, je saus, je pasta en je feta door elkaar. Strooi er weinig Gran Padano kaas overheen en zet in de oven om te gratineren.

Heb je graag vis erbij kan je gerookte zalm gebruiken of verse zalmfilet er pas op allerlaatst bijvoegen


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie