Huzarensalade met rundvlees

Huzarensalade met rundvlees

Wie kent het niet, huzarensalade met stokbrood. Veel gegeten als lunch of bij de barbecue. Deze huzarensalade is een familierecept en smaakt nog veel lekkerder dan die uit de supermarkt. Het is even werk, maar het resultaat mag er zijn!

Een stukje geschiedenis over de huzarensalade: De huzaren waren van oorsprong Hongaarse ruiters, die in de Keizerlijke Oostenrijkse legers ten strijde trokken tegen de Turken. Huzaren werden vooral ingezet om vijandelijk gebied te verkennen. Eenmaal tussen de vijand moesten ze onopgemerkt zien te blijven. Vuur maken om te koken was daarmee onmogelijk. Daarom namen de huzaren vooraf bereid voedsel mee. Door dit voedsel te mengen ontstond een koude salade, die werd al snel ‘huzarensalade’ genoemd.

Ingrediënten voor 10 personen (voor een grote schaal als hierboven):

  • 1250 gr kruimige aardappels
  • 4 appels
  • 1 potje zilveruitjes
  • 1 pot augurken
  • 250 gr rundvlees (ik heb stoofvlees van het avondeten gebruikt)
  • 1 pot blanke mayonaise
  • 5 el worchestershiresauce
  • 8 tl mosterd
  • Zout en suiker naar smaak

Voor de garnering:

  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 gekookt ei
  • Zilveruitjes en augurken
  • Slabladeren

Bereiding:
Kook de aardappels en laat ze daarna afkoelen. Stamp ze dan met een beetje water of melk fijn. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de zilveruitjes door de helft (laat er een stuk of 10-15 over voor de garnering). Snijd de augurken ook in kleine stukjes (laat ook een paar over voor de garnering).

Je kan ook appels, zilveruitjes en augurken in de keukenmachine een paar seconden mixen tot je stukjes hebt. Scheur het stoofvlees in kleine draadjes met je handen. Meng de aardappels met de appels, uitjes en augurken en voeg het vlees toe.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie