Indiase curry met kip en kokosmelk

Indiase curry met kip en kokosmelk

Indiase curry met kip en kokosmelk. Houd je vast, er gaat aardig wat in!

Ingrediënten:

  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram tomatenblokjes in sap
  • 350 gram kipfilet, in lange dunne repen (ik houd niet van blokjes…)
  • Olijfolie
  • 2 cm. geraspte gember
  • 2 geperste knoflook teentjes
  • 2 witte uien, grof gesneden
  • 1 kaneelstokje
  • 4 hele kardemom
  • 4 kruidnagels
  • Zout en peper
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel massala
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel dille
  • 1/2 theelepel korianderzaad
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 madame jeanette peper (rood)
  • Grof gehakte koriander ter garnering (en omdat koriander superlekker is bij dit soort gerechten)

Bereidingswijze:

Kruid de kipfilet met zeezout en peper. Bak de kipfilet in een scheut olijfolie goudbruin. Schep de kipfilet uit de pan en zet weg. Fruit nu in dezelfde pan met een scheut olijfolie de uien zacht. Doe dit op laag vuur. Bak nu kort de knoflook en versgeraspte gember mee.

Voeg de tomatenblokjes (+ het sap), kokosmelk, de kruiden, kaneelstokje, kruidnagels en kardemom mee. Gooi er tenslotte een hele madame jeanette peper bij, deze kook je in zijn geheel mee voor een subtiele pittigheid. Niet erin prikken tenzij je een peper freak bent… ;)

Laat nu je curry op laag vuur 25 minuten sudderen. Maak het af door hem te bestrooien met verse koriander. Serveer met rijst en een groene salade.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie