Japanse Cotton Cheesecake

Japanse Cotton Cheesecake

Japanse Cotton Cheesecake. Jeetje wat heerlijk en ontzettend zacht. EN super luchtig. Hij smaakt een beetje naar eierkoek, een beetje naar cheesecake, een beetje naar normale cake en nog wat bekends dat ik niet kan plaatsen.

Benodigdheden:

  • 100 gram boter
  • 100 gram roomkaas
  • 130 ml melk
  • 130 gram suiker
  • 8 eierdooiers
  • 13 eiwitten
  • 60 gram cakemeel
  • 60 gram maïzena
  • Poedersuiker ter garnering

Bereidingswijze:

Doe in een pan je melk, boter en roomkaas. Laat dit volledig smelten op laag vuur. Roer dit steeds met een spatel en laat dit dan goed afkoelen. Mix je eigeel goed. Giet je melk mengsel hierbij en mix dit even 1 minuutje. Zeef je meel en maïzena en voeg dit toe. Mix alles even door elkaar.

Apart mix je je eiwitten tot een dikke schuim met pieken. Voeg ondertussen je suiker beetje bij beetje toe. Voeg 1 derde deel van je eiwit toe aan je eigeel mengsel. Spatel snel en goed alles door elkaar. Volgende deel meng je ook goed. Het laatste deel meng je niet wild. Deze spatel je juist rustig en voorzichtig.

Bekleed je bakblik van binnen met bakpapier. Eromheen doe je aluminiumfolie. Giet een ovenplaat met kokend water. Verwarm je oven voor op 165 graden en zet dan je bakblik (waar je ook het beslag hebt ingedaan) in het midden van je ovenplaat.

Bak de cheesecake tot je ziet dat het goudbruin wordt. Zet na 25 minuten je oven op 125 graden en laat dit voor nog 50 minuten gaar worden. Haal dit uit je oven en laat dit even afkoelen.

Verwijder je cake van je blik en zet dit op een bord. Met een zeef strooi je je poedersuiker erop. Snij een grote stuk van de Japanse cheesecake, want dit is echt heerlijk en licht. Super lekker met verse aardbeien!

Geniet ze.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie