Javaanse kip met sperziebonen en eiernoedels

Javaanse kip met sperziebonen en eiernoedels

Vandaag was het Javaanse kip met sperziebonen en eiernoedles. Het is heel makkelijk en ik vind het lekker! Ik weet niet, het zijn heerlijke kruiden. Gewoon proberen! Dit kan ook met rijst.

Benodigdheden:

  • 1 pakje Javaanse kip van Honig (dat zijn kruiden)
  • Sperziebonen (ik had 200 gram, wat ik in huis had)
  • Eiernoedles (die zijn iets dikker dan gewone noodles)
  • 300 á 350 gram kipfilet
  • Kipkruiden (Silvo of Verstegen)
  • 400 ml water
  • Zout
  • Olie

Bereidingswijze:

Was de kipfilet goed wassen voor je er aan gaat beginnen. Snijd dan de kipfilet in blokjes. Bak het in een beetje olie gaar, ik doe er altijd wat kipkruiden bij. Zodra je kip gaar is dan kan je er gesneden ui en paprika bij doen, ik heb alleen sperziebonen gedaan. Sperziebonen schoonmaken en in stukjes snijden. Kook het in water met een snufje zout.

Nadat je sperziebonen gekookt zijn en in een vergiet zijn gezet, doe je het bij de gebakken kip en wok het nog even snel mee. Dan pak je het pakje ”Javaanse kip” en doe je die erbij samen met 400 ml water. Op het pakje staat plus kokosmelk, maar dat doe ik NIET!

Laat het koken en zodra het gaat borrelen zet je het vuur lager. Laat het even voor 15 á 20 minuten sudderen. Snijd de eiermie in stukken in een bak. Kook wat water in een waterkoker en schenk het op de eiernoedles. Haal dan met een vork de eiernoodles voorzichtig los.

Zodra het gaar is doe ik het bij mijn mengsel. Wok het weer even mee. Lekker met gebakken ui of een iets dikkere ketjap saus! Besa7a en eet u smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie