Ka3k

Ka3k

Ka3k recept voor 12 stuks. Het recept dat ik hiervoor heb gebruikt is van Fatima el Mouridi. Super goed recept.

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 30 gram geroosterde sesamzaad (2 volle eetlepels)
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 2 eetlepels anijszaad, grofgemalen
  • 90 ml olie
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater (mazhar)
  • 1 theelepel droge gist
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • Eidooier (extra voor het besmeren)

Bereidingswijze:

Gist met 1 theelepel suiker en scheut lauwwarm water goed mengen en 10 minuten laten staan totdat het gaat schuimen en omhoog komt. Alle droge ingrediënten goed met elkaar mengen. Dan de vloeibare ingrediënten erbij doen en goed mengen tot een mooie deeg. Daarna het deeg even goed door kneden. Laat het deeg afgedekt een half uur rusten.

Verdeel het deeg in 12 ballen. Mocht het deeg wat plakken, smeer je je handen met wat olie in. Vorm dan lange staafjes van de ballen. Met een schaar of mes maak je inkepingen aan de zijkant van de staaf. De uiteinden aan elkaar plakken.

Leg de Kaak koekjes op een bakplaat met bakpapier. Besmeer ze met eigeel en laat ze dan 15 minuten rusten. Verwarm de oven goed voor en bak de koekjes op 180 graden voor 15 minuten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie