Kaas uienbroodjes

Kaas uienbroodjes

Gisteravond heerlijke kaas uienbroodjes gemaakt met Italiaanse kruiden. Wie is er ook dol op deze broodjes?

Ingrediënten voor het deeg:

  • Ongeveer 1 theeglas (met oortje) warme melk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • Zout
  • 1 el suiker
  • 8 gram droge gist
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 400 á 500 gr meel (of tot je een mooi geheel hebt)

Topping:

  • 2 grote uien, fijngesneden
  • Zout en peper
  • Beetje olie
  • Pizza kruiden

Overige:

  • Geraspte kaas
  • Eigeel om de broodjes te bestrijken

Bereiding:

Bak als eerste de uien met de kruiden in een beetje olie en laat het afkoelen. Neem daarna een grote kom. Doe daar de melk, gist en suiker in . Laat het 5 minuten staan. Voeg dan olie, zout en yoghurt toe. Meng dit even samen. Voeg dan langzaam meel toe. Dek af en laat het 45 minuten rijzen. Verdeel het deeg in ongeveer 8 á 9 bollen.

Druk de bolletje in het midden een beetje plat. Smeer de zijkanten van de broodjes in met wat eigeel. Leg op elk broodje een flinke eetlepel gebakken uien. Bestrooi dan elk broodje met geraspte kaas. Op het einde strooi je op elk broodje nog wat pizzakruiden. Bak deze kaasbroodjes op 200 graden tot ze gaar zijn.

Smakelijk eten,
OumYassine


1 reactie

  1. Sabrina geplaatst op oktober 23, 2017 Beantwoorden
    Bedankt voor het delen van al je heerlijke recepten! Je inspireert me vaak

Geef een reactie