Kaasbolletjes

Kaasbolletjes

Kaasbolletjes, lekker hapje om te serveren. Om de bolletjes extra feestelijk te maken, kun je er een dipsaus bij serveren. Zoete chilisaus (zo uit de fles) doet het hier heel goed bij!

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 500 gr geraspte belegen kaas
  • 200 gr bloem
  • 3 eetlepels water
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • Zonnebloemolie om in te frituren

Bereidingswijze:

Roer alle droge ingrediënten (de bloem, het bakpoeder, de peper en de kaas) goed door elkaar. Voeg hieraan de eieren en het water toe en maak van het geheel een deeg. Als het deeg te droog is en in kruimels uit elkaar valt, kun je meer water toevoegen.

Vorm kleine kaasballetjes van het deeg, zo groot als een knikker. Let op: door het bakpoeder zal het deeg gaan uitzetten en worden de balletjes uiteindelijk groter!

Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden en frituur de kaasballetjes hierin tot ze goudgeel van kleur zijn. Dit duurt niet lang (ongeveer 2 minuten), dus blijf erbij. Laat de kaasbolletjes uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog warm zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie