Kaasbroodjes met roux

Kaasbroodjes met roux

Lees je ook wel eens recepten van kaasbroodjes waarin staat: “Stop een plakje kaas in het bladerdeeg…”. Dat zijn dus neppe kaasbroodjes. Ik ben best bescheiden over mijn baksels, maar nu even niet…Dit zijn dé lekkerste kaasbroodjes everrrr. En een heel leuke bijkomstigheid: SUPERMAKKELIJK!!!!

Ingrediënten:

  • Roomboterbladerdeeg
  • Plakjes kaas Beemster (ik gebruik gewoonlijk Old Amsterdam)
  • 50 gram bloem
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 250 ml volle melk
  • Mosterd
  • Peper en zout

Voor op de broodjes:

  • 1 eidooier
  • Beetje room
  • Geraspte kaas

Bereiding:
Smelt de roomboter in een steelpan. Doe hierbij de bloem en roer het goed los. Voeg de melk toe en laat het niet koken. Snijd de plakjes kaas in blokjes en doe ze bij de melk. De kaas gaat nu smelten.

Gebruik een houten lepel om het geheel te roeren. Voeg 1 theelepel mosterd, zout en peper toe. Roer dit met een garde. Wanneer de bloem gaar is zet je het vuur uit.

kaasbroodjes met ragout recept

Neem een schaal of dienblad die je een beetje nat maakt en smeer daar de roux op uit. Laat dit afkoelen. De roux kan je nu in stukken snijden. Leg een stukje roux in het midden van een plakje bladerdeeg en vouw het dicht.

Met een vork maak je de randen extra goed dicht. Met een scherp mes maak je inkepingen aan de bovenkant. Klop de dooier met een beetje room los en smeer hiermee het bladerdeeg in.

kaasbroodjes met ragout en mosterd

Tot slot strooi je de geraspte kaas eroverheen. Bak de kaasbroodjes in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 25 minuten tot ze goudbruin zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie