Kadayifli muhallebi met kersen

Kadayifli muhallebi met kersen

Recept voor Kadayifli Muhallebi met home made kersenvulling.

Benodigdheden kadayif:

  • 1 pak kadayif
  • 2 eetlepels roomboter

Benodigdheden muhallebi:

  • 1 liter melk
  • 1 Nederlands theeglas bloem
  • 1 Nederlands theeglas suiker
  • 1 lepeltje vanille-aroma of 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram roomboter

Benodigdheden kersenvulling:

  • 1 pot kersen
  • Suiker naar smaak
  • Maïzena
  • Kaneel (optioneel)

Bereidingswijze:

Smelt de boter. Breek de kadayif in stukjes en bak ze goudbruin. Neem een ovenplaat en spreid daar de gebakken kadayif in. Neem een pan en kook 1 liter melk hierin. Voeg de bloem, suiker en vanille al roerend toe. Blijf het goed roeren tot het een dikke pudding wordt.

Haal de pan van het vuur en voeg 125 gram boter toe. Mix het met een keukenmixer samen. Giet langzaam de pudding (muhallebi) over de gebakken kadayif in de ovenplaat. Strijk het gelijk en laat het ongeveer 5 uur afkoelen.

Maak de kersenvulling als volgt. Giet een pot met kersen met het bijbehorende vocht in een pot. Voeg suiker en kaneel naar smaak toe. Laat wat kersenvocht apart. Breng aan de kook.

Doe 2 dessertlepeltjes maïzena bij het kersenvocht wat je apart hebt gehouden. Roer goed samen en giet dit bij de kokende kersen. Als het goed is krijg je nu een dikkere gelei. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.

Snijd de kadayifli muhallebi in stukken van ongeveer 10 cm breed bij 15 cm. Leg bovenaan een paar kersen en rol de pudding op. Leg het op een bord. Serveer wat extra kersenvulling erbij.

Smakelijk eten,

Oumyassine


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie