Kalfsvlees met champignonsaus

Kalfsvlees met champignonsaus

Soms is vlees en aardappeltjes ook heerlijk. Vooral met champignonsaus! De salade die erbij is geserveerd is gewoon letterlijk gemengde sla, komkommer, snacktomaatjes, rode ui. En de dressing bestaat uit zout, olie en azijn.

Ingrediënten:

  • Kalfsvlees
  • Zout
  • Croma bakboter
  • Versgemalen peper

Ingrediënten champignonsaus:

  • Champignons, handjevol in schijfjes
  • 200 ml water
  • 1 grote el crème fraîche
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Klontje boter

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een pan, voeg hier de champignons aan toe en laat goed bakken. Voeg daarna het water, bouillonblokje en kruiden toe en laat op een zacht vuurtje 5 minuten pruttelen. Voeg daarna de crème fraîche toe en laat weer 5 minuten pruttelen. Klaar! Heerlijke champignonsaus en super makkelijk te maken!

Het vlees heb ik gekruid met versgemalen peper en zout en daarna gebakken. Ik bak mijn vlees altijd in Croma bakboter, maakt het vlees extra lekker! Ik hou niet van helemaal door gebakken vlees, want dan wordt het taai. Als je wel graag doorbakken wilt, moet je het vlees minimaal 10 minuten aan iedere zijde bakken (ligt uiteraard wel aan de grootte van het stuk vlees).


1 reactie

  1. Hakima geplaatst op juni 23, 2017 Beantwoorden
    Kan ik ook een groenten bouillonblokje gebruiken? Heb geen paddestoellen bouillon in huis

Geef een reactie