Kalinti

Kalinti

Kalinti, oftewel Karan, is bereid met kikkererwtenmeel. De meel die staat afgebeeld kan je kopen bij o.a. bij Toko’s en Marokkaanse/Turkse supermarkten. Voor 1 kg betaal je ongeveer 2 euro. Karan is het lekkerst als het warm wordt gegeten.

Benodigdheden:

  • 2 Nederlandse theeglazen met oor kikkererwtenmeel
  • 2 Nederlandse theeglazen water
  • 2 Nederlandse theeglazen melk
  • 1 Marokkaanse theeglas olie (of die ik heb afgebeeld op de onderstaande foto)
  • 2 eieren
  • Beetje zout
  • 1 theelepel baking soda (te koop bij o.a. Etos, het heet zuiveringszout)
  • Dichte bakvorm

Extra:

  • Komijn
  • Zout

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 200 graden. Mix alle ingrediënten samen in een grote meng kom. Het hoort zo als het heel waterig is! Vet je bakvorm goed in en doe dan het mengsel er in. Zet het voorzichtig in het midden van de oven.

kalinti-recept-tanger

Bak het af op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Strooi er een beetje zout en komijn over heen. Besa7a!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie