Karamelknopen

Karamelknopen

Heeeeeerlijke koekjes met de smaak van Twix! De eerste keer dat ik deze karamelknopen maakte, was ik eigenwijs, ik dacht: ze zijn in het recept vast het bakpoeder vergeten te vermelden. Dus ik doe het erbij en resultaat: frisbee koekjes hahaha. Heel groot en plat!

Het heeft even geduurd, maar de 3e keer dat ik ze maakte (zonder bakpoeder, met iets minder boter en met kleinere bolletjes) had ik dan eindelijk mooie koekjes! Want, hoe lekker ze ook zijn, het oog wil ook wat! Recept komt uit een klein receptenboekje van Ann Watson.

Ingrediënten:

  • 275 gr boter
  • 125 gr suiker
  • 2 tl vanille-essence (of 1 zakje vanillesuiker)
  • 300 gr bloem

Garnering:

  • Half potje Bebogeen (is caramelpasta voor op brood)
  • 150 gr pure chocolade

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop boter en suiker en vanillesuiker/essence tot een romig geheel. Zeef de bloem en doe dit bij het botermengsel. Meng tot een zacht en luchtig deeg. Let op het blijft wel een plakkerig deeg, dus bestrooi je werkplek goed met bloem en ook je handen. Maak er kleine bolletjes van (zo groot als een walnoot) en leg ze op een ingevette bakplaat. Druk diepe kuiltjes in de bolletjes (met je vinger of achterkant van een mes ofzo). Bak ze 10-15 minuten tot ze licht goudbruin zijn.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie