Karnemelkbrood

Karnemelkbrood

Recept voor homemade karnemelkbrood.

Ingrediënten:

  • 250 gram meel
  • 250 fijne griesmeel
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el suiker
  • 1 el gist
  • 1 tl zout
  • 1 glas karnemelk (250 ml)
  • 50 ml lauwwarme water (ongeveer)

Bereidingswijze:

Doe alle droge ingrediënten in de mengkom en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de karnemelk, zonnebloemolie en lauwwarme water toe. Laat het deeg 10 tot 15 minuten kneden op stand 2 van de kneedmachine, totdat er een soepel en elastisch deeg ontstaat. Eventueel controleren door een vliesje te trekken, net als een kauwgom-bel. Met de hand kneden kan ook, maar dan duurt het langer.

Laat het deeg dan 1 uur rijzen. Na het rijzen deel je het deeg in 4 of 5 stukken, ca. de grootte van een sinaasappel. Je maakt voorzichtig een bol en rolt het in griesmeel. Daarna vorm je het brood (van 1 cm dik ongeveer) en leg je het op een ovenbakblik. Snijd het deeg direct kruisvormig met een scherp mes. Laat het weer een uurtje rijzen.

karnemelkbroodjes

Je verwarmt de oven dan op 250 graden. Bak het karnemelkbrood tot het goudbruin is.


1 reactie

  1. Amber geplaatst op oktober 9, 2020 Beantwoorden
    Hallo, Lijkt me heerlijk dit brood! Je moet de oven voorverwarmen op 250 graden incl. de broodjes of moet de bakplaat er pas later in? Hoe lang duurt het ongeveer voordat de broodjes klaar zijn? Gr., Amber

Geef een reactie