Kip gevuld met gestoomde rijst

Kip gevuld met gestoomde rijst

Ingrediënten rijst:

  • 700 gr basmatirijst
  • 3 wortels
  • 2 uien
  • paprikamix (groen, geel en rood)
  • 3 tomaten
  • klein bosje koriander
  • 300 gr rundergehakt

Kruiden voor de rijst:

  • 3 a 4 scheutjes olijfolie (El Ouazzania)
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl harissapoeder
  • 2 tl zwarte peper
  • 2 tl zout
  • 1 zakje nasi Goreng mix (Conimex)

Marinade kip:

  • klein bosje koriander
  • 2 rode uien
  • teentje knoflook
  • zwarte peper/zout
  • Tandoori kruiden (Toko)
  • kipkruiden (Verstegen)
  • paprikapoeder
  • kaneel
  • kurkuma
  • tijm
  • olijfolie (El Ouazzania)
  • harissapoeder (optioneel)

Bereidingswijze:
Maak de kip goed schoon en kook deze ongeveer 10 á 15 min in water met zout en citroen. Indien je je pan voor de helft vult met water draai dan de kip halverwege om. Snijd de wortels, en paprika’s klein. Snipper de ui en hak de koriander fijn. De tomaten in kleine blokjes.

Maak de marinade voor je kip: pel en snipper de ui fijn. Hak de koriander fijn. Pers de knoflook. Dit allemaal bij elkaar, kruiden erbij en olijfolie en marineer de kip ermee. Afdekken met aluminiumfolie en in de oven bakken op 200° voor ongeveer 45 á. 50 min.

Terug naar de rijst! Week de rijst in kokend water voor ongeveer 10 á 15 min. Regelmatig doorroeren. Doe nu alle fijngesneden groente voor de rijst in een grote kom, en ook alle kruiden en gehakt erbij en meng dit goed samen. Door elkaar kneden en goed vermengen. Roerbak dit in een hapjespan voor circa 5 á 10 min. Niet garen.

Stoompan tot de helft vullen met water en op hoogvuur zetten om aan de kook te brengen. Giet het water uit de rijst weg en doe je rijst in een teiltje doe hier je kort voorgebakken groente bij en meng dit goed samen. Vul dit in een stoompan en zet het boven het kokend water. Nog zonder deksel totdat er damp door de rijst heen komt dan doe je de deksel erop.

Je laat de rijst stomen voor ongeveer 20 a 30 min. Proeven of deze gaar is en halverwege kun je het ook omroeren en eventueel nog zout toevoegen indien nodig. Controleer nu je kip haal de folie weg en laat deze voor 10 min extra braden op 180° graden.

Als je rijst klaar is. Leg je het kippetje in het midden van het bord. Vul je de kip met rijst en doe je om de kip heen rijst gelijkmatig verdelen. Snijd de kip verticaal open.

Garneer met eventueel olijven, gedroogde peterselie voor de kleur en limoen. Erg lekker om overheen de rijst te persen. Voor de sausjes liefhebbers: chilisaus en of pindasaus.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie