Kip in zwarte pepersaus

Kip in zwarte pepersaus

Op de makkelijke maandag: kipfilet in zwarte pepersaus, gewokte spitskool met gerookte paprika, witte basmati rijst, madam janet chutney en rauwkost/tafelzuur.

Benodigdheden voor kip in zwarte peper saus:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 500 gram kipfilet, in stukjes
  • 3 el oestersaus
  • 4 el zoute sojasaus
  • 1/2 el vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 tl vers gemalen witte peper
  • 1/2 theelepel azijn
  • 1 el tomatenpuree
  • Stukje madam janet, fijngemalen (optioneel)
  • Selderij, fijngesneden

Benodigdheden gewokte spitskool:

  • 5 eetlepels bak- en braadboter
  • Spitskool, fijngesneden
  • 1/2 ui, in blokjes
  • 1/2 groente bouillonblokje van Zonnatura
  • 1/2 eetlepel gerookte paprikapoeder

Bereidingswijze:

Om te beginnen pak je een kom en maak je eerst de zwarte pepersaus. Dat doe je door oestersaus, soy sauce, madam janet, de gemalen zwarte en witte peper en een beetje azijn met elkaar te mengen. Breng op smaak met eventueel extra zout en gemalen zwarte peper en/of witte peper.

Bak de uien en knoflook in olijfolie. Doe dan de kipfilet erbij en bak het even een paar minuten goed door. Dan doe je tomatenpuree erbij en daarna de saus. Laat de kip goed gaar worden (de pan afsluiten met een deksel). Als het bijna gaar is snij je een takje selderij super fijn en strooi je het erover heen. Binnen 15-20 minuten is het gaar.

Voor de gewokte spitskool verhit je de boter en fruit je het uitje erin. Doe de bouillonblok, paprikapoeder ook even kort bakken en dan de fijngesneden spitskool erbij. Goed mee bakken en klaar. Dit is super lekker, gewoon zonder iets, al lekker om te eten. Eventueel op smaak brengen met extra snuf zout en peper.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie