Kip met vermicelli (Seffa Medfouna)

Kip met vermicelli (Seffa Medfouna)

Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip verborgen in een koepel van gestoomde vermicelli (chaariya). Seffa wordt meestal versierd met wat amandelen, rozijnen, poedersuiker en kaneel.

Voor de kip:

  • 1 kip
  • 3 uien
  • 4 el olijfolie
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 el gember
  • 1 el kaneel
  • Snufje saffraan
  • Snufje zout en peper

Voor de vermicelli:

  • 1 kilo vermicelli
  • Zonnebloemolie
  • Poedersuiker
  • Zout

Versiering:

  • Kaneel
  • Poedersuiker
  • Amandelen, geroosterd en gemalen
  • Rozijnen

Bereiding:
Pak een kleine kom en doe hier een beetje olijfolie in, meng hierin alle kruiden. Marineer de kip stukken met de olie/kruiden mengsel. Snij de uien in kleine blokjes. Pak nu een pan en doe hierin de olijfolie en zonnebloemolie. Doe hier de gesneden uien, kip zet het nu op een laag vuurtje. Laat dit ongeveer een kwartiertje zachtjes pruttelen, voeg daarna 1 glas water toe. Laat dit voor ongeveer een half uurtje verder koken (tot de kip gaar is).

Als de kip gaar, pak je de kip stukken uit de pan, laat het afkoelen, Haal nu de botten eruit en versnipper deze dan in kleine stukjes. Doe deze in een aparte kom. Giet het overgebleven uienmengsel in een vergiet en laat het uitlekken. Voeg deze dan toe bij de kip stukjes en meng dit. Doe de bouillon in een aparte kom, je hebt deze straks nodig.

Pak de vermicelli en doe hier ongeveer 1 glas olie, meng dit goed door elkaar. Leg het nu in de stoompan voor ongeveer 20 minuten. Haal het er nu uit en giet het in een kom, besprenkel het met een glas warme water. Stop het nu weer terug in de stoompan voor ongeveer 20 minuten. Haal het er nu weer uit en giet er kokend water overheen, laat dit goed uitlekken. Doe er nu 1 lepel olie in en meng dit goed.

Leg het nu weer terug in de stoompan voor weer 20 minuten. Haal het er nu uit en giet er weer kokend water overheen. Laat dit goed uitlekken en stop het weer terug in de stoompan voor een kwartier. Haal het er nu uit en voeg er wat poedersuiker naar smaak toe. Leg dit nu apart.

Voor de versiering: pak een grote bord en leg hier een laagje van de vermicelli op. Leg er dan een laagje kip op en besprenkel dit royaal met de kip bouillon. Herhaal dit tafereel 3 keer. Doe er nu als laatst een beetje vermicelli op zodat je alles bedekt. Maak een kuiltje bovenin en doe hier de geroosterde en gemaalde amandelen in. Maak nu lijntjes van boven naar beneden met de amandelen, kaneel en poedersuiker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie