Kip ovenschotel met aardappel

Kip ovenschotel met aardappel

Mijn simpele ”Vandaag even niet kip ovenschotel”. Als je weinig tijd of geen zin hebt is dit de uitkomst. Je gooit alles op een bakplaat, een uurtje (zonder er naar om te hoeven kijken) in de oven, simpele bak sla erbij en klaar is Marion. Yummie!

Ingrediënten:

  • Kipdelen (bv. drumsticks, kippenvleugels en dijen)
  • 2 zakken aardappelschijfjes
  • Kruiden of marinade naar keuze
  • Cherry tomaatjes
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Neem gemarineerde kipdelen of kruid deze zelf. Dat kan met kipkruiden of een eenvoudige marinade van 1 gesnipperd uitje, 1 teentje geraspte knoflook, 1 el honing, 3 el tomatenketchup, 1 koffielepel paprikapoeder, een half kopje olie, zout en verse gehakte peterselie.

Neem 2 zakken aardappelschijfjes. Schud deze om met wat olijfolie, zout en peper. Op bakpapier op de bakplaat, kip erop, tomaatjes erop en een uurtje in de oven.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie