Kipballetjes in romige tomatensaus

Kipballetjes in romige tomatensaus

Kipballetjes in romige tomatensaus. Je kan dit gerecht met rijst, pasta of quinoa eten. Ik heb het met geroosterd knoflookbrood gegeten.

Voor de saus:

  • 2 blikken hele tomaten
  • 1 kleine ui, geraspt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 knoflookteentjes
  • chilivlokken naar smaak
  • verse of gedroogde oregano
  • scheut slagroom
  • zout en peper
  • mozzarella

Voor de kipballen:

  • 500 gram kipgehakt
  • 1 ui
  • gedroogde basilicum
  • 1/2 kopje Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 ei
  • 1/2 kopje panko
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten voor de kipballen bij elkaar en draai er ballen van. Bak deze bruin en gaar in een koekenpan. Haal ze eruit en laat het even rusten. In de tussentijd maak je de tomatensaus. Doe wat boter in een koekenpan en rasp de ui. Doe de ui in de pan en bak licht aan. Voeg dan de knoflook, kruiden en tomatenpuree erbij en laat dit even 4 minuutjes zacht koken.

Doe de tomaten in een blender (zonder vocht) en blender deze fijn. Voeg ze dan toe in de pan met het overgebleven vocht van 1 blikje en laat dit rustig 10 minuutjes koken. Voeg als laatste een flinke scheut slagroom bij en roer dit goed door elkaar.

In een ovenschaal giet je de tomatensaus en daar doe je dan ook de kipballen bij. Snijd wat mozzarella in plakken en leg dit op de schaal. Strooi vervolgens wat Parmezaanse kaas erover en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 10 á 15 minuten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie