Kipdijfilet met ahornsiroop en mosterd

Kipdijfilet met ahornsiroop en mosterd

Kipdijfilets met ahornsiroop en mosterd, een echte aanrader. Lekker met de hasselback aardappeltjes.

Ingrediënten:

  • 1 kilo kipdijfilets
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 150 ml krachtige kippenbouillon
  • 1 flinke kl gedroogde tijm
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el cider azijn
  • 6 el ahornsiroop
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Kruid de kipdijfilets met zout en zwarte peper en bak ze snel om en om bruin in een koekenpan. Leg ze daarna in een ovenschaal. In dezelfde koekenpan, bak je 2 teentjes geraspte knoflook zachtjes aan, blus af met de kippenbouillon. Roer de ahornsiroop, mosterd, cider azijn en gedroogde tijm erdoor.

Laat even koken en verdeel over de kip. Schuif het geheel in een voorverwarmde heteluchtoven van 200 graden en bak 20 minuten. Haal de kip uit de schaal en giet de saus in een pannetje. Kook in totdat de saus wat dikker wordt, zeker tot de helft. Giet over de kip en dien op.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie