Kipgehakt rollen

Kipgehakt rollen

Kip gehaktrollen (soort van saucijzenbroodjes)

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet (hele borst en dan malen tot gehakt)
  • ½ bosje peterselie
  • ½ zakje geraspte kaas
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder
  • ½ zakje geraspte wortel (of 1 wortel zelf raspen)
  • 1 pak bladerdeeg

Kruiden:

  • 1 tl peper
  • 1 tl gember
  • 1 tl chilipeper
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:

Maal de gehakt fijn. Snijd de ui fijn en bak deze met de deksel op de pan tot ze zacht worden en voeg er dan de geraspte wortel toe en bak kort mee. Laat dit uit lekken en afkoelen. Hak de peterselie fijn en voeg dit aan het gehakt toe. Doe het ui/wortel mengsel erbij.

De kaas, paneermeel en de kruiden en het gehakt (rauw dus) en mix dit door elkaar. Maak nu staven en leg deze op de bladerdeeg en rol op. Je kunt ook gewone vierkante bladerdeeg gebruiken(van de appelflappen) en dan 2 of 3 naast elkaar en even met de deegroller eroverheen. Snijd schuine staven en besmeer met melk en bestrooi met sesam. Bak ze in de oven op 200 graden voor 20 min.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie