Kipgehaktrol

Kipgehaktrol

Deze hapjes waren jaren geleden een hit op een forum waar ik actief was. Het is een lekkere combinatie van bladerdeeg met zelfgemaakt kruidig kipgehakt. Het originele recept had ik niet meer, dus heb er nu mijn versie van gemaakt. In de video kun je zien hoe je deze vormpjes krijgt, heel makkelijk en staat leuk. Ik heb nu alleen nigellazaadjes erop gestrooid, omdat ik geen sesam meer had, maar sesamzaadjes kunnen dus ook. Of je doet allebei, dat staat helemaal leuk. Je kunt de hapjes ook maken met gewoon gehakt trouwens.

Bekijk hieronder de video van de bereiding op mijn Youtubekanaal en vergeet je niet te abonneren! Zo weet je altijd als eerste wanneer er een nieuwe video online staat!

Ingrediënten voor ongeveer 30-35 stuks:

  • 1 pak bladerdeeg
  • 500 gr kipfilet in grove stukken
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve rode puntpaprika
  • Verse platte peterselie
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el paneermeel

Garnering:

  • 2 eigelen
  • 2 tl melk
  • Sesamzaadjes en/of nigellazaadjes

Bereiding:
Snijd de ui, knoflook, paprika en peterselie wat kleiner en doe in de hakmolen. Maal tot een fijn mengsel (niet helemaal pureren!). Haal er dan uit en doe de kipfilet met de kruiden erin. Maal dit tot een mooi gehakt. Meng met het uimengsel en voeg de paneermeel toe. Kneed met je handen goed door elkaar.

Laat het bladerdeeg ontdooien en maak twee rijen van 5 plakjes die elkaar net overlappen. Rol met een deegroller even over de randjes zodat ze mooi aan elkaar zitten. Verdeel het kipgehakt in tweeën en maak op elke rij deeg een rol van de vulling.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie