Kippenbouillon

Kippenbouillon

Kippenbouillon, ik maak dit meestal als ik kip moet voorkoken. Het water dat overblijft gebruik ik dan om een bouillon van te maken.

Ingrediënten:

  • Kip
  • 1.5 liter water
  • 1.5 kip bouillonblokje (Knorr)
  • Fijne soepgroente (bv. AH)
  • Vermicelli (optioneel)

Bereidingswijze:

Ik doe 1.5 liter water in een pan en voeg er 1.5 bouillonblokje aan toe. Hier laat ik dan de kip in voorkoken. Daarna haal ik de kip eruit en gebruik dit voor een bepaalde gerecht. Bij de bouillon die overblijft, voeg ik fijne soepgroente aan toe en eventueel vermicelli. Dit laat je even gaar worden en klaar ben je!

Ga je geen kip voorkoken, maar wil je het wel maken? Dan kan je een stuk kipfilet erin koken en de kipfilet eruit halen als hij gaar is. Snipper de kip en dan kan je dit aan je soepje toevoegen. Serveer er kruiden stokbrood bij. Enjoy!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie