Kipsate met stokbrood

Kipsate met stokbrood

Recept voor kipsate met stokbrood.

Ingrediënten:

  • Kipfilet
  • Kentjoet
  • Laos
  • Gember
  • Ketjap saté
  • Saté saus
  • 1 ui
  • Kip Pikant kruiden
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

Snij de kip in blokjes en marineer ze met de bovengenoemde kruiden, 2 eetlepels olie en 3 volle eetlepels ketjap. Dek het af en laat het 15 min in de koelkast rusten. Je kan het natuurlijk ook veel langer laten intrekken dan heb je een beter resultaat.

Saté stokjes even in water zetten zodat ze niet verbranden. Ik heb een grote pan of wok gebruikt en heb daar de ui in gesnipperd. Voeg olie toe en laat even aanbakken. Ondertussen kun je de kip in de saté stokjes stoppen.

Doe de saté stokjes in de pan of wok samen met de resterende marinade van de kip. Laat het even goed bakken aan beiden kanten. Smeer dan 3 volle lepels satésaus op de kip en voeg 3 eetlepels water bij. Laat het op een laag vuurtje bakken. Klaar is Kees! Je kan er van alles bij doen, rijst, bami enz.


1 reactie

  1. Mo geplaatst op november 4, 2020 Beantwoorden
    Wollah drerrie lijkt op hondenvoer

Geef een reactie