Kiptajine met doperwten en wortel

Kiptajine met doperwten en wortel

Kiptajine met doperwten, wortels en zoete aardappel uit de airfryer. Het heeft heerlijk gesmaakt elhamdolilaah. Wat stond er op jullie menu vandaag?

Ingrediënten voor de tajin:

  • Kippenpootjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 250 ml water
  • Koriander
  • Peterselie
  • Zout en peper
  • Gemberpoeder
  • Paprikapoeder
  • Kaneel
  • Kurkumapoeder
  • Paar draadjes pure saffraan
  • Wortel, geschild en dun gesneden
  • Doperwten
  • Olie

Ingrediënten zoete aardappelfrietjes:

  • 1 zoete aardappel
  • Paprikapoeder
  • Scheutje olijfolie
  • Zeezout
  • Komijn

Bereidingswijze:

Was de kippenpootjes met water en azijn en laat het goed uitlekken. Snijd 2 grote uien in blokjes. Doe deze in een pan met de kip erbij. Voeg naar smaak de volgende kruiden toe: peper, gember, paprikapoeder, kaneel, kurkuma, saffraan en zout.

Pers 2 tenen knoflook erbij en bak even om en om in een scheut zonnebloem- en olijfolie. Voeg 250 ml water toe en een paar takjes koriander en peterselie. Laat de kip garen. Vis de kip daarna eruit en giet de bouillon over in een pan met een zeef erin. Voeg nu dun gesneden wortel en doperwten toe aan het bouillon en leg de kip erbovenop. Laat e tajine koken en garen.

Voor de frietjes schil je een zoete aardappel snijd je het in niet te dikke repen. Kruid met zeezout, komijnpoeder, paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Bak deze 15 minuten op 170 graden in de airfryer.

Bon appetit!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie