Kiymayli Ekmek

Kiymayli Ekmek

Ingrediënten voor het deeg:

  • 600 gr bloem
  • halve eetlepel boter
  • 25 gr verse gist
  • 2 theelepels zout
  • 150 ml water (lauw)
  • 150 ml melk (lauw)
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze deeg:

Doe in een klein kommetje de gist, de helft van het water en de suiker en roer dit tot de gist en suiker is opgelost. Doe in een beslagkom de rest van de ingrediënten behalve de melk en de rest van het water. Gebruik een botermes en snij de boter in de bloem. Wanneer de boter in de bloem is verwerkt voeg je de gist toe en de rest van het water en de melk. Kneed het deeg tot het soepel is en loslaat. laat het deeg 30 min rijzen.

Vulling/gehakt:

  • 100 gr lamsgehakt
  • 1 rode groene peper
  • 1 ui
  • een paar takjes peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereidingswijze:

Alle ingrediënten behalve het gehakt mixen in een blender of hakmolen. Het groentemengseltje vervolgens met het gehakt mengen totdat een smeuïg gehaktmengseltje krijgt.

Na 30 minuten is het deeg gerezen en kun je er ong. 20 kleine balletjes uit draaien. Laat de balletjes nog eens 15 minuten rusten.

Neem een deegbal en druk of rol deze plat. Beleg dit met het gehakt mengseltje en breng de zijkantjes naar elkaar toe tot je een bootvormig geheel hebt.

Besmeer de deegwaren met ei en bak ze binnen 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 220 graden.

Eet smakelijk!!!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie